tui logoTUI is een bekende Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Ze bieden reizen aan naar vele verschillende landen. TUI biedt ook diverse stedenreizen aan. Hoewel je de reizen ook online kunt boeken heb je bij TUI ook de mogelijkheid om langs te gaan bij één van de reisbureaus. TUI is een onderdeel van TUI Nederland NV. Andere merken van TUI zijn Holland International, Sunrise en KRAS. TUI is ook onderdeel van de Europese TUI Airlines Group. Hierdoor zijn ze een van de eerste Europese maatschappijen die met de Dreamliner Boeing 787 vliegt. Inmiddels hebben ze al drie hypermoderne Dreamliners en vliegen ze hier vaak mee naar het Caribisch gebied.

TUI vliegt veel naar bestemmingen in Europa. Enkele voorbeelden zijn bestemmingen rond de Middellandse zee zoals het Griekse Kos, Kreta, Rhodos, Corfu maar ook het Spaanse Ibiza, Malaga, Mallorca en de Canarische eilanden (Lanzarote, Tenerife, Fuerteventura). Ook buiten Europa is TUI actief: onder andere in het Caribisch gebied (Aruba, Bonaire, Curacao, Holguín (Cuba), Cancun (Mexico)), maar ze vliegen ook naar Orlando, Miami (beiden Verenigde Staten) of Toronto (Canada). Ook vliegt de luchtvaartmaatschappij naar Dubai, Tanzania en Kaapverdië.

Afmetingen Handbagage TUI

arkefly dreamliner

De Boeing 787 Dreamliner van TUI

Hoewel het er altijd streng aan toe gaat als het om handbagage gaat is TUI in vergelijking met andere maatschappijen iets soepeler. Dit is wel opmerkelijk, want bij veel andere maatschappijen gelden er allerlei restricties. Je handbagage zal bij TUI wel moeten voldoen aan bepaalde afmetingen, maar zoals gezegd doet TUI over het gewicht niet moeilijk. Handbagage mag niet groter zijn dan de afmetingen 50 x 40 x 25 centimeter. Als je de Engelse website van TUI bekijkt is die restrictie weer 50 x 40 x 20 centimeter. Alles over bagage bij TUI ook hier.

De verschillen kunt u hier goed zien. 

Wij zouden echter uitgaan van de volgende bagage instructies:

tui-bagage-voorwaarden

Indien u een rugzak wilt meenemen bij TUI

Op de website van TUI doen ze geen melding van rugtassen en dergelijke, dat kunt u hier goed zien. Wij raden aan om enkel verdere items als een rugzak mee te nemen als deze in uw handbagage past en u niet het maximale aantal kilo overschrijdt. (die 10 kilo) Over het algemeen staat TUI goed bekend over deze handbagage regels:

” Bij TUI maakt het niet uit of je handbagage uit een paar plastic tassen bestaat, uit een rugzak of een kleine tasje. Als de afmeting van alle tassen die je meeneemt onder de toegestane grootte vallen, vindt TUI het geen probleem. “

Kortom met TUI kunt u gerust op reis gaan. Wanneer je bagage deze afmetingen heeft ben je er zeker van dat je de handbagage zonder problemen mee kunt nemen tijdens de vlucht. Uiteraard dient de inhoud van je koffer wel nog te worden gecontroleerd. Zo mag je geen scherpe voorwerpen meenemen en ook wat de vloeistoffen betreft is men streng bij veiligheidscontroles. Zijn er voorwerpen die je niet mee mag nemen, dan worden deze door de douane doorgaans in beslag genomen en uiteindelijk vernietigd.