TUI

tui logoTUI is een bekende Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Ze bieden reizen aan naar vele verschillende landen. TUI biedt ook diverse stedenreizen aan. Hoewel je de reizen ook online kunt boeken heb je bij TUI ook de mogelijkheid om langs te gaan bij één van de reisbureaus. TUI is een onderdeel van TUI Nederland NV. Andere merken van TUI zijn Holland International, Sunrise en KRAS. TUI is ook onderdeel van de Europese TUI Airlines Group. Hierdoor zijn ze een van de eerste Europese maatschappijen die met de Dreamliner Boeing 787 vliegt. Inmiddels hebben ze al drie hypermoderne Dreamliners en vliegen ze hier vaak mee naar het Caribisch gebied.

TUI vliegt veel naar bestemmingen in Europa. Enkele voorbeelden zijn bestemmingen rond de Middellandse zee zoals het Griekse Kos, Kreta, Rhodos, Corfu maar ook het Spaanse Ibiza, Malaga, Mallorca en de Canarische eilanden (Lanzarote, Tenerife, Fuerteventura). Ook buiten Europa is TUI actief: onder andere in het Caribisch gebied (Aruba, Bonaire, Curacao, Holguín (Cuba), Cancun (Mexico)), maar ze vliegen ook naar Orlando, Miami (beiden Verenigde Staten) of Toronto (Canada). Ook vliegt de luchtvaartmaatschappij naar Dubai, Tanzania en Kaapverdië.

Afmetingen handbagage TUI

arkefly dreamliner

De Boeing 787 Dreamliner van TUI (Arke livery)

Hoewel het er altijd streng aan toe gaat als het om handbagage gaat is TUI in vergelijking met andere maatschappijen iets soepeler. Dit is wel opmerkelijk, want bij veel andere maatschappijen gelden er allerlei restricties. Je handbagage zal bij TUI wel moeten voldoen aan bepaalde afmetingen, maar zoals gezegd doet TUI over het gewicht niet moeilijk. Handbagage mag niet groter zijn dan de afmetingen 50 x 40 x 20 centimeter. Wanneer je bagage deze afmetingen heeft ben je er zeker van dat je de handbagage zonder problemen mee kunt nemen tijdens de vlucht. Uiteraard dient de inhoud van je koffer wel nog te worden gecontroleerd. Zo mag je geen scherpe voorwerpen meenemen en ook wat de vloeistoffen betreft is men streng bij veiligheidscontroles. Zijn er voorwerpen die je niet mee mag nemen, dan worden deze door de douane doorgaans in beslag genomen en uiteindelijk vernietigd.

Sommige luchtvaartmaatschappijen doen moeilijk als je handbagage uit meerdere tassen bestaat. Bij TUI maakt het niet uit of je handbagage uit een paar plastic tassen bestaat, uit een rugzak of een kleine tasje. Als de afmeting van alle tassen die je meeneemt onder de toegestane grootte vallen, vindt TUI het geen probleem.