grote rugtas

Als u wilt reizen met het vliegtuig en handbagage wilt meenemen zijn er veel vragen die spelen. Op Handbagage.org behandelen wij ze allemaal. 

Veelgestelde vragen over het meenemen in de handbagage van rugzak

In principe mag je naast de handbagage bij 90% van de luchtvaartmaatschappijen ( bijv. niet bij RyanAir) naast je Handbagage een persoonlijk item meenemen, als deze klein is dan geldt dat een rugtas prima een persoonlijk item kan zijn. Is de rugtas echter groot en overvol: Dan voldoet het niet aan de eisen van een persoonlijk item ( vaak: 40x30x15) en mag het niet mee naast je handbagage en moet je bijbetalen. Let dus goed op:

  • Heb je een hele kleine rugtas: Dan mag het mee als persoonlijk item. (in 90% van de gevallen, Low Cost Airlines kunnen zeer scherp zijn met regelgeving.) 
  • Heb je een grote rugtas: Dan is het toch echt handbagage en mag je er niet nog een trolley naast hebben. (in 90% van de gevallen) 

Handbagage + Rugzak – Mag dat?

Handbagage en een rugzak of rugtas mag zolang de rugtas binnen de maten valt van een persoonlijk item. Let ook op het gecombineerde gewicht van de tas + handbagage. Dit gecombineerde gewicht mag bij sommige luchtvaartmaatschappijen al niet boven de 7 Kilo zijn. 

Is een rugtas een persoonlijk item?

Ja dit kan als het een kleine rugtas is. Het kan ook als reguliere handbagage gezien worden als je er geen trolley bij hebt, dan voldoet vrijwel elke rugtas aan de regels ( echter let wel op: ook hier gelden bij RyanAir andere regels en moet je veelal een upgrade nemen ) 

Hoe zit het met een grote rugtassen voor backpackers?

Als deze binnen de maten vallen (55x35x25) kan deze rugtas mee als handbagage. Anders moet de rugtas als ruimbagage of in extreme gevallen (vuistregel: als de lengte + breedte + diepte meer is dan 203 cm)  als uitzonderlijke bagage. Zie bijvoorbeeld de tas van dit plaatje hierboven.