mlEen goede vakantie begint met een goede voorbereiding. Zo ook ogenschijnlijke triviale zaken als handbagage in het vliegtuig. De regels over de afmetingen zijn uit praktische overweging. In het verleden namen veel luchtreizigers bagage mee dat veel te groot was. In de beperkte ruimte van een vliegtuig leverden tassen en koffers overlast op voor andere passagiers en voor het cabinepersoneel. Als het om handbagage vloeistoffen regels gaat zijn ze de laatste jaren helaas veel strenger geworden. Wanneer je regelmatig vliegt zul je dit gemerkt hebben. Dit is deels vanwege door de aanslagen van 11 september 2001 in Amerika op onder meer het World Trade Center, maar ook vanwege de verijdelde aanslagen op transatlantische vluchten in 2006.

De handbagage vloeistoffen regels in het kort

vloeistoffen in handbagageIn principe mag je van alles meenemen, maar dan gaat het vooral om ruimbagage. Als het om handbagage gaat zijn de regels aanzienlijk strenger. De handbagage vloeistoffen regels zijn op de meeste vliegvelden hetzelfde, op deze pagina staan de strengste regels over vloeistoffen in de handbagage. Als je hieraan voldoet, voldoe je overal ter wereld. Deze regels gelden ook in de Europese Unie.

  • Per vloeistof geldt een maximum van 100 milliliter
  • Alle vloeistoffen moeten verpakt worden in een zak van 1 liter
  • Deze plastic zak die je gebruikt moet doorzichtig zijn en bovendien hersluitbaar
  • Babyvoeding mag ook worden meegenomen, maar het mag niet gaan om grote hoeveelheden
  • Wanneer je als reiziger babyvoeding wilt meenemen moet de baby meereizen

Lees meer over vloeistoffen in handbagage op vloeistoffen-handbagage.nl!

Veelgestelde vragen over het meenemen in de handbagage van vloeistof

Hoeveel vloeistof mag er in handbagage?

10x100ML met een maximum vaan 1000ML per persoon. Meer over ML.

Hoe werkt zo’n doorzichtige verpakking?

Deze verpakking dien hersluitbaar te zijn en je doet er doorzichtige tubes of zakjes in van maximaal 100ML

Zijn de vloeistof regels overal hetzelfde?

Grotendeels is dit waar, maar toch zijn er wel eens oude regels actief of zijn er afwijkingen van de officiële regels.

Vloeistoffen in ruimbagage

De meeste vloeistoffen kun je het best meenemen in de ruimbagage. Denk hierbij aan zonnebrandcrème, shampoo, zeep gel, deodorant, luchtjes enz. Het gaat dan vooral om vloeistoffen, gels en spuitbussen van meer dan 100 milliliter. Deze kun je niet als handbagage meenemen en wanneer je dit wel doet, wordt dit doorgaans in veel gevallen ingenomen door medewerkers van het vliegveld.

De reeds genoemde zaken worden het meest ingenomen. Let ook op eventuele scherpe voorwerpen. Vaak worden scharen, messen en schroevendraaiers ook ingenomen. Het kan hierbij dus ook gaan om een relatief onschuldig nagelschaartje. Je mag namelijk geen scherpe voorwerpen meenemen als handbagage.