opladen

Als u wilt reizen met het vliegtuig en handbagage wilt meenemen zijn er veel vragen die spelen. Op Handbagage.org behandelen wij ze allemaal. Ondanks dat het plaatje hierboven niet de meest standaard Powerbank is pakken we de Powerbank in combinatie met bagage hieronder aan!

Veelgestelde vragen over het meenemen in de handbagage van powerbank

Mag de Powerbank in handbagage?

Een algemene regel voor powerbanks in het vliegtuig is dat je maximaal 100 wh oftewel 27 000 mAh in totaal aan powerbanks mee mag nemen in je handbagage. Hier voldoen de meeste powerbanks aan, dus in principe mag er eentje mee in de handbagage. Echter kennen powerbanks wel uitzonderingen. Wij raden onze lezers aan simpelweg niet met powerbanks te reizen en andere methodieken te kiezen voor het opladen van telefoons of tablets. Het mag echter wel, maar ook hebben ze niet overal dezelfde regels. Regels voor het meenemen van powerbanks op een vlucht:

  • Powerbanks dienen de gehele vlucht uitgeschakeld te zijn.
  • De Powerbank moet voor persoonlijk gebruik zijn
  • De Powerbank dient meegenomen te worden in de handbagage.
  • Het is niet toegestaan om een powerbank mee te nemen in de ingecheckte (ruimbagage) bagage.
  • Powerbanks met een capactiteit onder 100 Wh mogen zonder toestemming meegenomen worden.
  • Powerbanks met een capaciteit tussen de 100 en 160 Wh mogen met toestemming mee aan boord.
  • Het is niet toegestaan om Powerbanks met een capaciteit van 160 Wh of hoger mee te nemen.

Mag een powerbank in ruimbagage?

Het is niet toegestaan om een powerbank mee te nemen in de ingecheckte (ruimbagage) bagage. Er zijn wel  powerbanks zonder lithium. ( TravoSafe en GP Chargeaway) 

” De TravoSafe voldoet aan de IATA ‘Dangerous Goods Regulations’ regelgeving en is veilig voor check-in en handbagage. Ideaal dus als je een powerbank mee wil nemen in je koffer. “

Is er een alternatief voor een powerbank?

Het is niet bij iedereen bekend, maar in de WC van een vliegtuig is er vaak een stopcontact. Deze zou je even kunnen gebruiken voor het opladen!

Tip voor vliegen met een powerbank: Haal je powerbank voor het vliegen bij de security er al uit. Dit voorkomt dat je hele tas overhoop gehaald wordt aangezien ze een powerbank wel altijd even willen bekijken. Ook moet bij een powerbank het ‘ratinglabel’ goed leesbaar zijn, anders is er een grote kans dat ze de powerbank weigeren.