laptop-handbagageAls u wilt reizen met het vliegtuig en handbagage wilt meenemen zijn er veel vragen die spelen. Op Handbagage.org behandelen wij ze allemaal. Dit keer meer info over de laptop in de Handbagage. 

Veelgestelde vragen over het meenemen van een laptop in de handbagage

Hier een overzicht van Elektrische apparaten die wel en niet mee mogen. De laptop is dik gedrukt. Een tablet wordt hetzelfde gezien als een Laptop.

Item Toegestaan ​​in handbagage Toegestaan ​​in ruimbagage
Mobiele telefoon Ja Ja
Laptop Ja Ja
Tablet apparaten Ja Ja
MP3 speler Ja Ja
Haardroger of stijltang Ja Ja
Reisijzer Ja Ja
Elektrisch scheerapparaat Ja Ja
E-sigaretten Ja Nee

Dit kan je verwachten op Schiphol, bereid je dus goed voor: Haal op verzoek van de security medewerker je laptop, tablet en andere electronica uit je handbagage en leg ze apart en onbedekt in de bak.

Kan je op Schiphol je laptop in de handbagage laten zitten bij de Security?

Dat klopt gedeeltelijk. Schiphol is bezig om bij de security check de traditionele X-rays te vervangen door innovatieve CT-scans, maar die staan nog niet overal op Schiphol. Bij de controles voor Schengenlanden staan nog de gewone X-rays, dus daar zal je bij security gewoon je laptop en zakje met vloeistoffen uit je handbagage moeten halen.

Vlieg je naar een bestemming buiten het Schengengebied, dan kom je langs de nieuwe scans en mag je je elektronica en 1-liter zakje in je tas laten. De nieuwe scans staan namelijk in Vertrekhal 2 en 3 en bij de controles voor overstappende passagiers.

De securitymedewerker zal altijd aangeven bij de controle of je ze uit de tas moet halen of niet.

Mag een laptop mee als Handbagage?

Ja, Doe hem in een stevige draagtas of koffertje en neem hem mee als handbagage. Hou er rekening mee dat je bij de controle op verdachte spullen de laptop uit de tas of koffertje haalt, in de regel wordt daar ook om gevraagd.

Hoe moet een laptop in de handbagage?

Ideaal is om naast je handbagage een laptoptas mee temen ( klein formaat )

Is een Tablet ook een laptop? Of mag die anders?

Hier gelden inderdaad dezelfde regels voor.

Is mijn laptop onderdeel van de toegestane handbagage limiet?

Ja, uw laptop en al uw accessoires moeten passen binnen uw toegestane handbagage. (Bij 80% van de luchtvaartmaatschappijen)