KLM

klmKLM is Nederlands grootste, bekendste en ook oudste vliegmaatschappij, aangezien het is opgericht in 1919. Verder is het een van de grootste werkgevers van Nederland en heeft Schiphol in Amsterdam als thuisbasis. Vliegtuigmaatschappijen CityHopper, Martinair en Transavia maken ook deel uit van de KLM. Je kunt via het netwerk van KLM vanaf Schiphol naar diverse bestemmingen over de hele wereld vliegen. Voordat je een reis gaat boeken bij KLM is het wel raadzaam om eerst te lezen hoe het zit met de handbagage bij KLM.

KLM en SkyTeam
KLM is sinds 2004 samen met de Franse luchtvaartmaatschappij Air France onderdeel van de holding Air France-KLM. Door deze fusie is KLM lid geworden van de luchtvaartalliantie SkyTeam. Samen met maatschappijen als Delta Airlines, Garuda Indonesia en Air Europa vormen ze een sterke club van samenwerkende luchtvaartmaatschappijen. De KLM is een van de oudste leden van SkyTeam.

Afmetingen handbagage KLM

Als je bij KLM met de economy class vliegt, de goedkoopste en soberste klasse, mag je handbagage meenemen dat niet zwaarder weegt dan 12 kilo. Daarnaast dien je de handbagage boven je stoel in een locker of onder de stoel te passen. Over het algemeen mag je bij KLM bij vrijwel alle vluchten je handbagage bij je houden. Het kan voor komen dat je bepaalde handbagage moet inchecken omdat er geen ruimte meer is in de cabine. Dit kan gebeuren wanneer je met een KLM Cityhopper vliegt. Bij andere type vliegtuigen komt dit sporadisch voor.

klm B777-200Handbagage accessoire voor iedereen?
Wanneer je businessclass vliegt mag je naast handbagage nog kleine handbagage meenemen van 45 x 20 x 35 cm. Normale bagage heeft een afmeting van 55 x 25 x 35cm. De afmeting van de standaard handbagage zijn zowel bij de businessclass als de economyclass het zelfde. Kinderen mogen dezelfde hoeveelheid bagage meenemen als een volwassene. Dit geldt wanneer een kind in een eigen geboekte stoel reist.

Kinderen onder 24 maanden
Kinderen jonger dan 2 jaar mogen op de schoot van een volwassene meereizen. Je mag voor een kind jonger dan 2 jaar handbagage meenemen voor babyverzorging. Ook hierbij geldt een maximum gewicht van 12 kilo met de volgende afmetingen 55 x 35 x 25 cm. Bij ruimbagage gaat het om 10 kilo. Voor meer details over handbagage en ruimbagage kun je op de website van KLM kijken.