Transavia

Transavia is een Nederlandse vliegmaatschappij en wordt gezien als prijsvechter. Transavia is een 100% dochterbedrijf van Air France-KLM en het moet de concurrentie aan gaan met prijsvechters als Ryanair en EasyJet. Transavia vliegt in Nederland vanaf Eelde Airport, Maastricht-Aachen Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Transavia heeft ook een Franse tak, Transavia France.

Afmetingen handbagage Transavia

Net als alle andere vliegtuigmaatschappijen heeft Transavia een streng beleid als het om handbagage gaat. Wanneer je je als passagier niet aan deze regels houdt, zul je extra geld moeten betalen of je handbagage achter moeten laten. Handbagage mag niet zwaarder wegen dan het vooraf aangegeven kilo’s. Transavia heeft vastgesteld dat handbagage niet zwaarder mag zijn dan 10 kilogram. Je mag in je handbagage kleine hoeveelheden vloeistoffen meenemen; als deze vloeistoffen per stuk maar minder zijn dan 100 milliliter is. In totaal mag je 1 liter meenemen. Dit moet je overigens wel opbergen in een transparante plastic zak, die hersluitbaar dient te zijn. Indien je deze niet bij je hebt kun je deze doorgaans op het vliegveld kopen. Heb je deze niet gekocht, dan zullen de vloeistoffen meestal in beslag worden genomen. Deze vloeistof regel is geen maatregel vanuit Transavia, dit geldt voor iedere airline en heeft te maken met wereldwijde regelgeving.

transaviaNaast het gewicht spelen ook de afmetingen een rol. Dit is logisch, want er zal immens niet voldoende ruimte zijn voor handbagage wanneer iedereen veel en diverse afmetingen handbagage mee neemt. Een gangbare afmeting van handbagage is 40 x 25 x 20 cm. Wanneer handbagage groter is dan 55 x 30 x 25 cm kunnen er bij Transavia extra kosten bij gerekend worden. Let ook op de inhoud van de koffer. Heb je scherpe voorwerpen mee of wil je scherpe voorwerpen meenemen? Kijk dan eerst of je deze voorwerpen als handbagage wel mee mag nemen. Als dat niet het geval is, kun je deze beter thuis laten. Bij twijfel kun je eventueel contact opnemen met Transavia.