vliegtuigmaatschappijAls u wilt reizen met het vliegtuig en handbagage wilt meenemen zijn er veel vragen die spelen. Op Handbagage.org behandelen wij ze allemaal. Dit keer pakken we de verschillen tussen Transavia en andere luchtvaartmaatschappijen aan, of specifieke info over Transavia

Veelgestelde vragen over het meenemen in de handbagage van Transavia

Transavia is een Nederlandse vliegmaatschappij en wordt gezien als prijsvechter. Transavia is een 100% dochterbedrijf van Air France-KLM en het moet de concurrentie aan gaan met prijsvechters als Ryanair en EasyJet. Transavia vliegt in Nederland vanaf Schiphol,  Eelde Airport, Maastricht-Aachen Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Transavia heeft ook een Franse tak, Transavia France.

Transavia heeft een duidelijk sectie op de website besteed aan bagage regels, bekijk deze als u zeker van uw zaak wilt zijn. Wij gaan nu in op de verschillen. De algemene info over Transavia:

  • Wanneer handbagage groter is dan 55 x 40 x 25 cm kunnen er bij Transavia extra kosten bij gerekend worden
  • Het maximale gewicht bij Transavia is 10 KG.

Zijn de handbagage regels van Transavia anders?

Elke vliegtuigmaatschappij heeft enkele eigen regels, echter komt het vaak al helemaal in Europees opzicht op hetzelfde neer.

Wat doet Transavia met vloeistof in Handbagage?

Hetzelfde als alle andere vliegtuigmaatschappijen: Vloeistoffen mogen in de handbagage alleen in kleine verpakkingen van maximaal 100 ml (3.4 oz) per stuk worden meegenomen. Deze dient u in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter te plaatsen.

transaviaHeeft Transavia betere handbagage regels dan prijsvechters?

Ja, Transavia is natuurlijk ook een soort van prijsvechter met scherpe regels, maar de andere prijsvechters hebben vrijwel op alle vlakken slechtere regels voor reizigers. Wat betreft bagage zit je goed bij Transavia.