brussels airlinesBrussels Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van België en wordt tevens gezien als de nationale maatschappij van België. Niet veel mensen weten dat de vliegtuigmaatschappij onderdeel is van de Lufthansa Group (100%). Toch is het een op zichzelf staande maatschappij. Net als Lufthansa is Brussels Airlines lid van de grootste luchtvaartalliantie ter wereld: Star Alliance. De maatschappij vliegt met voornamelijk Airbus A319 en A320 toestellen, ook A330 en zelfs AVRO RJ-100’s behoren tot de vloot van Brussels Airlines. De maatschappij is samen met TUIfly Belgium een van de hoofdgebruikers van Brussels Airport.

Afmetingen handbagage Brussels Airlinesbrussels airlines A320

Het is verstandig om vooraf te kijken naar de handbagage afmetingen die er op dit moment gelden bij Brussels Airlines. De handbagage wordt bij controle op afmetingen gecontroleerd. In de voorwaarden van Brussels Airlines staat dat de handbagage een maximale afmeting van 55cm 35cm 23cm mag hebben. Sommige passagiers nemen opvouwbare kledingzakken mee als handbagage. Deze zakken mogen maximaal een afmeting van 57 x 54 x 15 cm hebben. Aangezien er niet voldoende ruimte is voor alle bagage, wordt een deel van het bagage beschouwd als ruimbagage.

Naast de handbagage mag u ook een persoonlijk item meenemen, dit mag zonder extra kosten. Dit gaat om voorwerpen als handtassen, aktetassen, camera’s, etc.

Brussels Airlines handbagage tabel

Een tabel met alle afmetingen van handbagage bij Brussels Airlines, wij gaan in deze tabel uit van de normale tickets. Bij businessclass gelden dezelfde afmetingen.

Afmetingen & Gewicht Brussels Airlines
Handbagage Normaal 55cm 35cm 23cm
Maximale Gewicht 12 kg
Carry-on (persoonlijk) Item 40cm 30cm 10cm
brussels airlines overzicht

Bron: Brussels Airlines

Diverse soorten handbagage
Je mag tijdens een vlucht met Brussels Airlines diverse soorten handbagage meenemen. Je kunt hierbij denken aan een aktetas, draagbare computer, kleding of babyspullen. Het mogen geenszins producten of voorwerpen zijn waar je mensen mee kunt verwonden. Je kunt hierbij denken aan een schaar of een soortelijk product. Na de aanslagen van 11 september 2001 zijn de regels aangescherpt en is het niet meer toegestaan om (grote hoeveelheden) vloeistoffen mee te nemen in de cabine. Er geldt een maximum van 100 milliliter. Alle producten die deze limit overschrijden zullen ingenomen worden bij controle.