Brussels Airlines

brussels airlinesBrussels Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van België en wordt tevens gezien als de nationale maatschappij van België. Niet veel mensen weten dat de vliegtuigmaatschappij onderdeel is van de Lufthansa Group (100%). Toch is het een op zichzelf staande maatschappij. Net als Lufthansa is Brussels Airlines lid van de grootste luchtvaartalliantie ter wereld: Star Alliance. De maatschappij vliegt met voornamelijk Airbus A319 en A320 toestellen, ook A330 en zelfs AVRO RJ-100’s behoren tot de vloot van Brussels Airlines. De maatschappij is samen met TUIfly Belgium een van de hoofdgebruikers van Brussels Airport.

Check & Go
Je kunt als reiziger met Brussel Airlines naar vele bestemmingen reizen. Goedkoop vliegen is bij deze maatschappij sinds 2014 ook mogelijk. In dat jaar werd namelijk een nieuwe formule gelanceerd: Check & Go. Dit zal de concurrentie met onder meer Ryanair moeten aangaan. Het zijn qua tarieven interessante vluchten, maar je zult niet de stress ervaren die veel reizigers wel ervaren bij de meeste zogenaamde lowcostmaatschappijen. Check & Go laat reizigers niet extra betalen als ze bijvoorbeeld het vliegticket zijn vergeten uit te printen.

Afmetingen handbagage Brussels Airlinesbrussels airlines A320

Het is verstandig om vooraf te kijken naar de handbagage afmetingen die er gelden, want deze verschillen per maatschappij. De handbagage wordt bij controle op afmetingen gecontroleerd. In de voorwaarden van Brussels Airlines staat dat de handbagage een maximale afmeting van 55 x 40 x 23 cm mag hebben. Sommige passagiers nemen opvouwbare kledingzakken mee als handbagage. Deze zakken mogen maximaal een afmeting van 57 x 54 x 15 cm hebben. Aangezien er niet voldoende ruimte is voor alle bagage, wordt een deel van het bagage beschouwd als ruimbagage.

Diverse soorten handbagage
Je mag tijdens een vlucht met Brussels Airlines diverse soorten handbagage meenemen. Je kunt hierbij denken aan een aktetas, draagbare computer, kleding of babyspullen. Het mogen geenszins producten of voorwerpen zijn waar je mensen mee kunt verwonden. Je kunt hierbij denken aan een schaar of een soortelijk product. Na de aanslagen van 11 september 2001 zijn de regels aangescherpt en is het niet meer toegestaan om (grote hoeveelheden) vloeistoffen mee te nemen in de cabine. Er geldt een maximum van 100 milliliter. Alle producten die deze limit overschrijden zullen ingenomen worden bij controle.