Wizz Air

wizzair logoWizz Air is een relatief jonge (opgericht in 2003) Hongaarse vliegtuigmaatschappij. Ze staan bekend als prijsvechter en daardoor is het niet gek dat redelijk wat Nederlanders vandaag de dag voor deze vliegmaatschappij kiezen. Je kunt met Wizz Air vliegen naar bestemmingen in oost-Europa vanaf Eelde Airport (slechts 1 bestemming) in het noorden van Nederland en Maastricht Aachen Airport (slechts 2 bestemmingen) en Eindhoven Airport (15 bestemmingen!) in het zuiden van het land. In België vliegen ze vanaf Charleroi Airport met 8 bestemmingen. Dit aantal bestemmingen is gebaseerd op de informatie van 2015. De vloot van Wizz Air bestaat uit uitsluitend Airbus A320-200 vliegtuigen (50+ stuks) met een gemiddelde leeftijd van zo’n 4 jaar.

Afmetingen handbagage Wizz Air

wizzair airbusWizz Air is streng wat de afmetingen de handbagage aan gaat. Let hier dus goed op, want wanneer je hier niet goed naar kijkt moet je mogelijk extra geld betalen. Net als bij veel andere maatschappijen mag je bij Wizz Air handbagage meenemen tijdens je vlucht. Iedere passagier mag maximaal één handbagage stuk meenemen. De handbagage zal in het bagagevak geplaatst moeten worden. Eventueel extra accessoires worden als extra gezien en deze horen bij de handbagage. Je zult dus flink moeten proppen om alles in één koffer te krijgen.

De maximale grootte van de handbagage bedraagt 56 x 45 x 25 centimeter. In dat geval zul je wel een xx-bedrag moeten bij betalen. Hoe hoog dat bedrag is ligt aan de route, maar ook of je vooraf hebt aangegeven dat je extra bagage mee wilt nemen of dat je dat pas op het vliegveld zelf hebt aangegeven. Indien je het niet vooraf hebt aangegeven kan het zijn dat je liefst 35 tot 60 euro extra moet bijbetalen. Dat is natuurlijk zonde, want dan betaal je mogelijk meer geld voor je bagage dan het vliegticket. Wil je geen extra geld betalen voor je bagage, dan moet je er voor zorgen dat de bagage maximaal 42 x 32 x 25 centimeter is. Let ook op de inhoud van je koffer. Neem geen scherpe voorwerpen mee, alsook grote hoeveelheden vloeistof.