Vueling Airlines

vuelingVueling Airlines is Spaanse luchtvaartmaatschappij. De airline heeft als thuisbasis Aeropuerto Barcelona El Prat heeft, is vooral bekend als prijsvechter. Ze gebruiken in Europa ook diverse andere vliegvelden als zogenaamde hubs, waaronder Schiphol. Hubs zijn luchthavens waar er kan worden overgestapt. Vueling Airlines is een relatief jonge vliegtuigmaatschappij (oprichting in 2004), met een snel groeiende vloot van uitsluitend Airbus vliegtuigen. In 2012 zijn ze overgenomen door de International Airlines Group (IAG), het moederbedrijf van British Airways en Iberia. In november 2014 werd bekend dat Vueling Airlines ook vanaf Rotterdam Airport zal gaan opereren.

Afmetingen handbagage Vueling Airlines

vueling airlinesNet als bij de meeste andere luchtvaartmaatschappijen kun je bij Vueling Airlines handbagage meenemen. En net als bij de andere maatschappijen in Europa is de handbagage gebonden aan bepaalde voorwaarden. Passagiers mogen bij Vueling Airlines handbagage meenemen waarbij de maximale afmetingen gelden van 55 x 40 x 20 centimeter of kleiner. Deze Spaanse prijsvechter geeft je de mogelijkheid om 10 kilogram aan spullen in je handbagage mee te vervoeren. Als je kiest voor het tarief Excellence kun je maximaal 14 kilogram bagage meenemen. Wil je extra handbagage meenemen, dan zul je extra moeten betalen. Het is natuurlijk toegestaan om alleen kleinere handbagage mee te nemen. Je kunt hierbij denken aan een handtas of een fototoestel.

Als jouw handbagage niet aan de gestelde voorwaarden voldoet, dan heb je kans dat je dit af moet geven bij de gate. Je moet er ook rekening mee houden dat ze streng zijn bij de gate. De afmetingen moeten kloppen, alsook het gewicht. Als de afmetingen niet kloppen of het gewicht is meer dan 10 kilogram, dan moet je en bedrag van 35 euro betalen en wordt jouw handbagage alsnog ingecheckt. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Weeg daarom vooraf thuis of elders je bagage en het is belangrijk om te weten dat je handbagage de juiste afmeting heeft. Het is natuurlijk zonde als blijkt dat je 35 euro moet betalen.