Ryanair

ryanairRyanair is een typische low cost vliegmaatschappij. De airline is opgericht in 1985. Ryanair is een van de bekendste en tevens grootste maatschappijen van Europa, in 2013 vervoerden ze ruim 80 miljoen passagiers. Deze maatschappij is vooral populair geworden door het zogeheten no frills concept oftewel: geen enkele vorm van service. Dit is een door het Amerikaanse Southwest Airlines ontwikkelde concept dat in de jaren 90 is bedacht. De service in het vliegtuig is vrij sober. Dat wil zeggen dat je geen gratis snacks of drinken krijgt; er zijn voorts geen transfers. Dat het concept werkt blijkt wel uit de cijfers. Veel vliegtuigmaatschappijen hadden dan ook lange tijd geen antwoord op Ryanair. Inmiddels zijn er diverse andere prijsvechters opgestaan. Onder meer Wizz Air, Transavia en EasyJet trachten de concurrentie aan te gaan met elkaar en met Ryanair.

Afmetingen handbagage Ryanair

ryanair b737Wanneer je met Ryanair vliegt zul je rekening moeten houden met diverse regels wat de handbagage aan gaat. In de voorwaarden van Ryanair staat dat een passagier maar één handbagage mag vervoeren tijden een vlucht. Naast deze handbagage mag je een klein tasje mee nemen met de volgende afmetingen:  35 cm x 20 cm x 20 cm. Je kunt hierbij denken aan een laptoptas of iets vergelijkbaars. De handbagage en het tasje die je tijdens de vlucht meeneemt moeten wel aan alle veiligheidseisen voldoen.

De handbagage mag maximaal 10 kilogram wegen. Eveneens mag de handbagage niet groter zijn dan 55 cm x 40 cm x 20 cm. Alle tassen die groter zijn dan deze zullen geweigerd worden bij de boarding gate. Als je de bagage toch meeneemt zal deze in de laadruimte geplaatst moeten worden. Je zult hier extra geld voor moeten betalen. Het is wel toegestaan om een extra tas van 5 KG mee te nemen wanneer een baby met je meereist. Twijfel je over bepaalde handbagage, controleer deze dan bij de check-in balie op het vliegveld.