EasyJet

easyjetEasyJet is Britse vliegmaatschappij . Ze staan wereldwijd bekend als een low cost maatschappij. Hoewel EasyJet vanaf vele vliegvelden vliegt is London Luton Airport de thuishaven. Toch is Gatwick Airport (ook in Londen) de grootste basis van EasyJet. In Engeland zijn ze ook de grootste speler als het gaat om het binnenlandse vliegverkeer. EasyJet is een echte prijsvechter en heeft Ryanair als geduchte concurrent. Meer dan 60 miljoen passagiers maakten de afgelopen jaren gebruik van EasyJet, dat vanaf 24 bases (2014) en met 700 verschillende routes naar zo’n 140 bestemmingen in 35 landen vliegt.

Het frequent flyer programma van Easyjet heet Easyjet Plus. Voor zo’n €200 per jaar kun je dan gebruik maken van services zoals als eerste aan boord van het vliegtuig gaan, stoel kiezen, en je koffer ligt als het goed is als eerste op de bagageband.

De vloot en het indrukwekkende getal: 300 miljoen mensen…
De vloot van EasyJet bestaat uit meer dan 200 Airbus A319 of A320 toestellen. De airline werd in 1995 opgericht door Stelios Haji-Loannou. Vandaag de dag werken er zo’n 8000 mensen bij de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Europa. Nog een laatste feitje over EasyJet: meer dan 300 miljoen mensen wonen binnen een uur rijden van een vliegveld waar EasyJet naartoe vliegt. Indrukwekkende cijfers..

easyjet a320Afmetingen handbagage EasyJet

Als je op reis gaat met EasyJet wil je waarschijnlijk dat je je bagage bij de hand kunt hebben. Er zijn een aantal voorwaarden waar je bagage aan moet voldoen als je er verzekerd van wilt zijn dat jouw handbagage binnen handbereik blijft. Je hebt bij EasyJet een tweetal mogelijkheden. Zo heb je  handbagage dat niet groter mag zijn dan 50 x 40 x 20 centimeter. Dit is inclusief de handvaten en de wieltjes. Je kunt deze bagage gemakkelijk onder je stoel of overhead locker opbergen. Je hebt ook de mogelijkheid om meer c.q. grotere handbagage mee te nemen, maar dan ben je er niet van verzekerd dat je tijdens een vlucht je handbagage bij je mag houden. Handbagage mag bij Easyjet niet groter zijn dan 56 x 45 x 25 cm. In het laatste geval heb je bij drukte de bagage niet bij de hand. Deze bagage wordt dan zonder extra kosten in het vrachtruim van het vliegtuig geplaatst.

Kind mee? Geen extra handbagage bij EasyJet!
Als een kind (jonger dan 24 maanden) met een volwassene meereist mag de volwassene geen extra handbagage meenemen. In de eigen handbagage moet de volwassene spullen opbergen voor de verzorging van het kind. Alleen als er een extra stoel is geboekt voor het kind, mag de begeleidende volwassene extra bagage meenemen. Dit gegeven is anders bij sommige andere vliegmaatschappijen en hier dien je dus, indien je jonge kinderen hebt, rekening mee te houden.