Corendon

corendonCorendon is een touroperator voor reizen naar onder meer Turkije, Israël, Griekenland, Cyprus en Portugal. Deze operator staat bekend om de interessante tarieven en het aanbod dat groeiende is. Corendon Dutch Airlines, een onderdeel van het Turkse Corendon Airlines,  kan reizen tegen lage prijzen aanbieden omdat ze voordelig in kopen en weinig overheid kosten hebben. De prijs is bij Corendon belangrijk, maar de airline heeft service en kwaliteit ook hoog in het vaandel staan.

Je kunt bij Corendon een reis boeken naar bijvoorbeeld één van de bovengenoemde landen. Vanaf diverse vliegvelden vertrekken dagelijks Boeing 737 vliegtuigen. Je kunt vliegen vanaf Brussel, Bremen, Dortmund, Düsseldorf, Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht en Rotterdam.

Afmetingen handbagage Corendoncorendon airlines b737

De meeste passagiers die met Coredon reizen hebben handbagage mee. Voordat je naar het vliegveld gaat is het raadzaam om te kijken naar de voorschriften voor de handbagage, want het is zonde dat je bepaalde bagage moet inleveren omdat deze niet een de (veligheids)eisen voldoen. Het gewicht van de handbagage mag bij Corendon niet meer dan 7 kilogram zijn en bij de afmetingen gaat het om 25 cm x 35 cm x 55 cm centimeter. Tenminste, als je geen geld wilt betalen voor je handbagage. Je kunt eventueel extra bagagestukken meenemen. Je betaalt dan wel extra.

Alle bagage wordt bij de security grondig gecontroleerd. Dit kan handmatig gebeuren, maar kan ook door detectieapparatuur worden gedaan. Als je handbagage aan de voorwaarden voldoet, zal een medewerker een label plakken op de bagage zodat blijkt dat de handbagage gecontroleerd is. In sommige gevallen zul je jouw handbagage echter af moeten geven omdat deze bij het vrachtruim geplaatst moet worden. Dit gebeurt meestal wanneer er onvoldoende ruimte is in de cabine. In zo’n geval is het meestal kosteloos. Er gelden overigens nog altijd strenge voorschriften als het om handbagage gaat. Je mag geen scherpe voorwerpen meenemen. Dit lijkt een vanzelfsprekendheid, maar je mag om dezelfde reden ook geen schroevendraaiers, scharen of andere scherpe voorwerpen meenemen.