Jetairfly

jetairflyJetairfly is een relatief jonge vliegmaatschappij, de airline werd opgericht in 2004. Het is onderdeel van het bekende TUI Airlines, onder andere eigenaar van Arke. In België is het één van de grootste luchtvaartmaatschappijen met meer dan 3 miljoen reizigers per jaar. Jetairfly vliegt in België vanaf de luchthavens Antwerpen, Brussel, Charleroi, Luik en Oostende-Brugge. Ook buiten België heeft Jetairfly een basissen, namelijk op Lille, Casablanca en Marrakesh.

De twee Marokkaanse bases zijn  overblijfselen van de integratie van het Marokkaanse Jet4You. Deze maatschappij is in 2012 volledig geïntegreerd in Jetairfly. Net als Arkefly heeft ook Jetairfly inmiddels de spiksplinternieuwe Boeing 787 Dreamliner. In tegenstelling tot Arke zal Jetairfly het voorlopig echter bij 1 Dreamliner houden.

Afmetingen handbagage Jetairfly

jetairfly boeingVooraleer je gaat reizen met Jetairfly is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden voor handbagage. Je wilt immers niet onvoorbereid op reis gaat en wanneer je dit wel doet loop je kans dat een deel van je bagage wordt ingenomen of dat je extra bij moet betalen. Het gewicht van de handbagage mag, als je hier geen extra geld voor wilt betalen, de 6 kilogram niet overschrijden. Alleen bij comfort service mag de handbagage 10 kilogram wegen. Als het gewicht van je handbagage dit gewicht overschrijdt, zul je dit moeten inchecken waar extra kosten aan zijn verbonden. Jetairfly heeft vastgelegd hoe groot een handbagage mag zijn. Het gaat hierbij om 55 x 40 x 20 centimeter.

Scharen e.d. mogen niet mee aan boord
Zoals je waarschijnlijk weet zijn er diverse voorwerpen die je niet mee mag nemen in je handbagage. Je mag bijvoorbeeld niet grote hoeveelheden vloeistoffen meenemen en zeker geen scherpe voorwerpen meenemen zoals bijvoorbeeld een schaar. In het regelement van Jetairfly kun je precies lezen wat wel en wat niet toegestaan is. Dit geldt overigens niet alleen voor Jetairfly, maar voor alle Europese vlietmaatschappijen. Deze richtlijnen zijn opgesteld door de Europese Unie. In het verleden waren de regels voor handbagage soepel, maar na de aanslagen van 2001 in Amerika zijn de regels aanzienlijk scherper geworden. Later zijn de regels ietwat versoepeld, maar nog altijd dien je rekening te houden met strenge regels. Bij mogelijke terreurdreiging kunnen de regels aangescherpt worden.